“Jouw dagelijkse inspiratie voor je volgende trip!”
    home.jpg

Veelgestelde Vragen

Reserveren

Hoe maak ik een reservering?
Reserveren op onze website is erg gemakkelijk. Er zijn maar een paar stappen nodig om een boeking te maken:

Stap 1: je selecteert de voorkeuren van je reis (bijv. aantal personen, startdatum, kamerindeling en eventuele andere onderdelen van je reis). Vervolgens worden de prijzen aangepast al naar gelang de door jou ingegeven voorkeuren. Hierna klik je op de prijs die overeenkomt met je gewenste startdatum waarna er een kassabon wordt getoond met daarin een specificatie van de door jou gekozen reis.

Stap 2: vanuit de kassabon klik je op "start je reservering" en verschijnt er een scherm waarin je je persoonlijke gegevens kunt ingeven; vervolgens klik je op de "volgende stap" waardoor er een totaaloverzicht verschijnt van de door jou geboekte reis. Klopt alles? Klik dan op de knop "definitief boeken", in het volgende scherm kun je je betaalwijze selecteren en volg je de verdere instructies op het scherm.

Lukt het je niet om te reserveren of heb je vragen? Neem gerust contact op met ons op, je kunt ons bellen tijdens kantooruren op +31 (0)20 - 3080621 of mailen op hallo@desty.nl. We helpen je graag.

Wat gebeurt er na de reservering?
Direct na het boeken ontvang je een bevestigings-email met daarin een link naar onze pagina waar je de boeking ten allen tijde kunt raadplegen. Binnen een uur ontvang je de boekingsbevestiging met de factuur.

Kan ik ook telefonisch boeken?
Jazeker, dat is geen enkel probleem. Je kunt ons op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur bellen op +31 (0)20 - 3080621. We helpen je graag!

Is er op een boeking een bedenktijd van toepassing?
Nee, je maakt een definitieve boeking, annuleren is na de boeking niet meer mogelijk. Wijzigingen zijn in bepaalde gevallen wel mogelijk, neem contact met ons op en we kijken graag met je naar de mogelijkheden.

Ik heb een speciale wens met betrekking tot mijn reis, kan ik dit doorgeven en hoe doe ik dat?
Ja hoor, dat kan; tijdens het boeken kun je dit bij "opmerkingen" invullen. Je opmerking wordt met de reservering direct doorgestuurd naar het hotel. Je opmerking wordt altijd gezien als een wens en kan niet worden gegarandeerd. Men zal er echter alles aan doen om aan je wens tegemoet te komen. Wanneer je een essentiële eis hebt met betrekking tot je reservering raden we je aan ons na de boeking te mailen op hallo@desty.nl met vermelding van je boekingsnummer.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen. Wat moet ik doen?
Onze bevestigingsmail wordt automatisch gestuurd naar het mailadres dat je hebt ingegeven bij de boeking. Het kan zijn dat de mail is terecht gekomen in de zogenaamde spamfolder. We raden je aan deze te checken. Mocht hij daar ook niet zijn aangekomen dan is er waarschijnlijk iets misgegaan bij het invullen van je mailadres. We raden je dan aan contact met ons op te nemen per mail op hallo@desty.nl of tijdens kantooruren op telefoonnummer +31 (0)20 - 3080621.

Prijzen

Hoe worden de prijzen getoond op jullie website?
De vanaf-prijs in onze aanbiedingen wordt getoond op basis van 2 personen in een tweepersoonskamer. Deze prijs is de goedkoopste beschikbare prijs van het betreffende arrangement. Omdat de prijzen seizoensgebonden zijn kan het zijn dat er op bepaalde data prijzen gelden.
Bij een bezetting van meer of minder dan 2 personen kan er een toeslag danwel korting gelden. Voor een exacte prijsberekening kun je klikken op "data en prijzen" waar je de voorkeuren voor je reis kunt selecteren waarna de exacte prijsberekening verschijnt.
De getoonde prijzen zijn per persoon (tenzij anders vermeld) en eventuele kortingen zijn in de prijzen verrekend. De getoonde prijs is dus de gemiddelde prijs per persoon op basis van alle deelnemers.

In de kassabon en in het totaaloverzicht wordt de totale prijs getoond van de gehele reis.

Alles prijzen zijn:
* exclusief € 20,00 reserveringskosten per boeking
* exclusief eventuele lokale belastingen (indien van toepassing worden deze bij de boeking vermeld. Deze kosten dienen ter plaatse te worden voldaan)

Hoe werken kinderkortingen?
De kortingen worden berekend over de prijs per persoon in een standaard 2-persoonskamer. Bij kamerbezettingen waarvoor eventuele kortingen gelden zijn deze kortingen al in de getoonde prijzen verwerkt. De genoemde prijs is dus de omgerekende prijs, per persoon, van alle deelnemers inclusief de kinderen. De kortingen gelden alleen wanneer het kind op de kamer verblijft tezamen met 2 volwassenen. Je dient het kamertype te kiezen waarvan de benaming overeenkomt met de totale bezetting én leeftijden van de kinderen.

Rekenvoorbeeld: Een arrangement kost per volwassene € 99 op een 2 persoons kamer. Bij het arrangement is een kind t/m 12 jaar gratis. Wanneer je dan met 2 volwassen en 1 kind reist dien je het kamertype te kiezen dat heet "3-pers. kamer (2 volw. + 1 kind t/m 12 jr.). De totaalprijs exclusief reserveringskosten bedraagt voor 2 personen € 198 in een normale tweepersoonskamer. Aangezien het kind gratis is blijft de totaalprijs voor 2 volwassenen en het kind (3 personen) te allen tijde hetzelfde als de totaalprijs voor 2 volwassenen. In het prijsoverzicht wordt de prijs per persoon getoond. In dit geval is dat dus € 198 gedeeld door 3 personen= € 66 per persoon.

Bij het berekenen van de kinderkorting dien je uit te gaan van leeftijd van het kind op het moment van verblijf. Eventueel genoemde kinderleeftijd(en) in de kamerbenaming zijn leidend geweest bij de bepaling van de verkoopprijs. Wanneer de leeftijd niet overeenkomt met de vermelde leeftijd in de kamerbenaming dient een eventueel prijsverschil ter plaatse te worden voldaan.

Hoeveel bedragen de reserveringskosten?
De reserveringskosten bedragen € 20,00 per boeking. Ongeacht het aantal personen of kamers dat er wordt geboekt.

Factuur en betalen

Hoe kan ik betalen?
Bij het afronden van je boeking kun je met iDeal, creditcard, PayPal of Bancontact/Mr. Cash betalen. Je wordt dan direct naar een beveiligde omgeving geleid waar je je betaalwijze kunt selecteren.

Hoe weet ik of de betaling is ontvangen?
Is de volledige reissom online voldaan, dan ontvang je een bevestigingsmail dat je betaling ontvangen is. Binnen 48 uur na betaling ontvang je de definitieve bevestiging van je reis samen met de praktische informatie.

Wat moet ik doen al de betaling is mislukt?
Is de online betaling mislukt, dan ontvang je direct na boeking geen factuur en bevestiging. Neem in dat geval contact met ons op, wij helpen je graag.

Wanneer ontvang ik de bevestiging en de factuur?
Direct na de boeking ontvang je een mail met daarin je boekingsnummer.
Na de volledige betaling van een boeking wordt binnen 48 uur per e-mail een definitieve bevestiging met de praktische informatie verstuurd.

Wat moet ik doen als de bevestiging onjuist is?
Is de factuur/boekingsbevestiging onjuist? Dan verzoeken wij vriendelijk zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen. Een overzicht van adressen, telefoonnummers en openingstijden is te vinden onder het menu Contact.

Op het moment dat een online boeking gemaakt is en een boekingsnummer is verstuurd, beschouwen wij dit als een definitieve boeking. Aan een wijziging of annulering zijn altijd kosten verbonden.

Kan ik betalen vanuit het buitenland?
Vanuit het buitenland kan er via creditcard (Mastercard en Visa), PayPal en Bancontact/Mr. Cash betaald worden.

Is betalen in termijnen mogelijk?
Nee, dit is niet mogelijk.

Reisbescheiden

Hoe en wanneer ontvang ik de reisbescheiden?
Binnen 48 uur na ontvangst van je betaling sturen we je per mail de definitieve bevestiging. Dit is je bewijs van betaling. Bij sommige hotels is een voucher nodig om in te checken, indien dit op jouw reis van toepassing is ontvang je deze voucher tegelijk met je definitieve bevestiging.

Ik heb geen boekingsbevestiging en factuur ontvangen, maar heb al wel betaald. Wat moet ik doen?
Het kan tot 48 uur duren voordat de betaling volledig is verwerkt en de boekingsbevestiging verstuurd wordt. Het kan zijn dat deze in de spambox terecht zijn gekomen. Heb je na 48 uur nog niets ontvangen? Neem contact met ons op, wij zullen de bevestiging dan opnieuw naar je versturen.

Wijzigen en annuleren

Kan ik de reis wijzigen?
Een boeking online wijzigen, is niet mogelijk.
Voor het wijzigen van een boeking verzoeken wij je vriendelijk telefonisch contact met ons op te nemen. Aan een wijziging of annulering zijn altijd kosten verbonden.

Een overzicht van adressen, telefoonnummers en openingstijden is te vinden onder het menu Contact.

Kan ik de reis annuleren?
Een boeking kan uitsluitend telefonisch of per e-mail worden geannuleerd; online annuleren is niet mogelijk. Wij verzoeken je daarom vriendelijk contact met ons op te nemen.

Een overzicht van telefoonnummers en openingstijden is te vinden onder het menu Contact.

Annuleren kan alleen met inachtneming van de annuleringsbepalingen van de Algemene Reisvoorwaarden van Desty en tegen de hiervoor geldende annuleringskosten. De wet die bepaalt dat consumenten een zichttermijn van 14 werkdagen hebben, is hier dus niet van toepassing.

Indien een annuleringsverzekering is afgesloten en de reis moet noodgedwongen worden afgebroken, uitgesteld of geannuleerd, dan dien je tevens contact op te nemen met je annuleringsverzekering.

Geldt het herroepingsrecht?
Het wettelijke herroepingsrecht is niet van toepassing op de bij Desty af te nemen reizen.

Kan ik ter plaatse mijn boeking nog wijzigen?
Om een reis te verlengen of veranderen, kan ter plaatse contact worden opgenomen met het hotel of appartement. De kosten hiervoor kunnen ter plaatse worden voldaan.

Indien om wat voor reden dan ook het verblijf onverhoopt eerder moet worden afgebroken, wordt dit beschouwd als een annulering van de volledig geboekte reis.

Overige vragen

Wanneer word ik in mijn hotel of appartement verwacht?
In de regel worden reizigers op de aankomstdag tussen 14.00 en 16.00 uur verwacht. Op de vertrekdag dient het appartement of de kamer ’s morgens tussen 10.00 en 12.00 uur te worden verlaten. Deze tijden zijn internationaal. Soms is het mogelijk om na overleg met de accommodatieverschaffer af te wijken van de genoemde tijden. In andere gevallen is dit ook absoluut uitgesloten.

Wie met eigen vervoer reist en met vertraging op de vakantiebestemming arriveert (na 18.00 uur), dient zelf telefonisch de accommodatie op de hoogte te brengen van de verlate aankomst. Hiermee wordt voorkomen dat inchecken niet meer mogelijk is omdat de receptie al gesloten is.

De exacte in- en uitchecktijden vind je op je reispapieren.

Welke maaltijden zijn inbegrepen?
Welke maaltijden zijn inbegrepen, verschilt per type verzorging:
Logies: er zijn geen maaltijden of drankjes inbegrepen.
Logies/ontbijt: ontbijt inbegrepen. De verzorging begint met ontbijt op de dag na aankomst en eindigt met een ontbijt op de vertrekdag. Het ontbijt dient normaal gesproken te worden genuttigd vóór 10.00 uur.
Halfpension: ontbijt en diner inbegrepen. De verzorging begint met het diner op de aankomstdag en eindigt met een ontbijt op de vertrekdag.
Volpension: ontbijt, lunch en diner inbegrepen. De verzorging begint met de lunch of diner op de aankomstdag en eindigt met een ontbijt op de vertrekdag. Koffie en andere drankjes zijn in deze verzorging niet inbegrepen.
All inclusive: volpension (ontbijt, lunch, diner) en gevarieerd per accommodatie allerlei extra’s, lokale (non-alcoholische) drankjes en snacks. De verzorging begint bij het diner op de dag van aankomst en eindigt na het ontbijt op de dag van vertrek.

Indien door een late aankomst op de bestemming een van de maaltijden en/of andere verzorging wordt gemist, zoals bijv. drankjes bij een all inclusive-verblijf, is hiervoor geen restitutie mogelijk. Het is helaas niet mogelijk om een korting te krijgen op de reissom als een reiziger geen gebruik wil maken van de standaard maaltijden. Ook is het niet mogelijk om een andere verzorging dan vermeld bij te boeken.

Is mijn huisdier welkom?
Of een huisdier al dan niet welkom is, is te lezen onder de "Aanvullende informatie" van een accommodatie. Er moet echter wel rekening worden gehouden met de mogelijkheid dat een huisdier alleen op de kamer of in het appartement welkom is en niet in de openbare ruimtes van de accommodatie. Dit verschilt per accommodatie/eigenaar.

Daarnaast is het mogelijk dat er bij een accommodatie toch huisdieren aanwezig zijn ondanks de vermelding “huisdieren niet toegestaan”. De eigenaar kan namelijk zelf huisdieren hebben en daarom geen andere huisdieren toestaan.

De kosten die ter plaatse moeten worden voldaan voor het meenemen van huisdieren, staan vermeld onder het kopje “Aanvullende informatie". Huisdieren dienen tijdens de boeking altijd opgegeven te worden.

Volgens de EU is het verplicht om bij het vervoer van huisdieren over een EU-huisdierenpaspoort te beschikken. Ook dient het huisdier te worden ingeënt tegen hondsdolheid en te zijn voorzien van een identificatie(chip).

Kan ik tolvignetten vooraf bestellen?
Ga je met de auto op vakantie? In veel landen zijn tolvignetten verplicht. Online vind je verschillende aanbieders die tolvignetten aanbieden. In Duitsland geldt voor veel steden een milieuvignet. Informatie hierover vind je ook online.

Welke reisdocumenten heb ik nodig?
Bij vertrek en tijdens de reis is het de eigen verantwoordelijkheid van reizigers om ervoor te zorgen dat ze alle benodigde reisdocumenten bezitten.

Mensen met een andere nationaliteit dan de Nederlandse dienen bij hun ambassade of consulaat na te gaan welke reisdocumenten voor hen van toepassing zijn. Het is de eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat bij vertrek en tijdens de reis alle benodigde documenten in het bezit zijn. Hiervoor zal tijdig moeten worden nagegaan of de eerder verkregen informatie nog correct is.

Bewaar reispapieren en -documenten of geld altijd in de handbagage, nooit in de koffer.

Wat moet ik doen als ik een klacht heb over mijn reis?
Wij vragen je deze zo spoedig mogelijk ter plaatse kenbaar te maken aan de uitvoerende dienstverlener. Alleen op deze manier kan er eventueel direct ter plaatse een passende oplossing gevonden worden.

Zie voor meer informatie over eventuele klachten en de afhandeling ervan, onze voorwaarden.

Hoe kan ik me inschrijven voor de Desty nieuwsbrief?
Je kunt je eenvoudig aanmelden voor onze nieuwsbrief door hier te klikken. Registreer je gegevens en je bent direct geabonneerd op onze nieuwsbrief waarmee je periodiek op de hoogte zult worden gehouden van onze speciale acties en mooie aanbiedingen.

Staat jouw vraag niet in deze lijst?
Je kunt op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur contact met ons opnemen via telefoonnummer +31 (0)20 - 3080621 of per mail: hallo@desty.nl.

Contact

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

Contactgegevens:

Keizersgracht 316
1016 EZ Amsterdam
Nederland
Telefoon: +31 (0)20 - 3080621
Email: hallo@desty.nl

Openingstijden: je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur op: +31 (0)20 - 3080621 of per mail op hallo@desty.nl; buiten deze tijden kun je ons bereiken via ons contactformulier. Ons kantoor is gesloten tijdens het weekeinde en op alle Nederlandse feestdagen.

Ontvang dagelijks nieuwe inspiratie in je mailbox!